Wie in Rome komt zal het niet ontgaan zijn. Rome is van zichzelf een waar open luchtmuseum, met op elke hoek een indrukwekkende bezienswaardigheid. Of het een gebouw, ruïne, plein of fontein is, het één is nog adembenemender dan het ander.

Het bekendste van alle bezienswaardigheden in Rome is natuurlijk het Colosseum, een gigantisch Amfitheater uit de oudheid. Als je een kunstliefhebber bent moet je zeker een bezoekje brengen aan Villa Borghese. Een park met verschillende musea.

Breng je een bezoek aan Rome met kinderen, kan een bezoekje dierentuin natuurlijk niet missen. Bioparco bevindt zich bij villa Borghese. Ook het Explora kindermuseum is een aanrader voor kinderen. Andere ideeen voor een vakantie in Rome met kinderen vind je op onze Rome met kinderen pagina.

Als je Rome bezoekt, moet je zeker ook een bezoek brengen aan Vaticaanstad. Bekende bezienswaardigheden bij Vaticaanstad zijn sint Pietersbasiliek, sint Pietersplein, Engelenburcht en Sixtijnse kapel met “De schepping,” van de hand van Michelangelo.
Breng een bezoek aan de Spaanse trappen bij piazza di Spagna, de ontmoetingsplek bij uitstek. Zeker in de lente als de trappen ook nog eens versierd zijn met bloemen

Forum Romanum, Circus Maximus en de markten van Trajanus geven een idee van hoe het was in het oude Rome. De wijk EUR daarentegen laat een stukje modern Rome zien met zijn vierkante gebouwen.

Wil je zeker nog een keer terug naar Rome? Gooi dan een muntje in de Trevi fontein. Om een overzicht te krijgen waar de bezienswaardigheden zich bevinden hebben we in onderstaande kaart alle bezienswaardigheden weergegeven in een plattegrond. Klik op de sterren om de bijbehorende bezienswaardigheden te openen.

Inlezen over Rome

Er zijn talloze boeken geschreven voor mensen die naar Rome willen reizen. Of je nou voor het eerst gaat of je er elk jaar naar toe gaat, voor iedereen valt er altijd iets nieuws te ontdekken. Wij geven je graag een paar populaire suggesties over deze reisgidsen.