Ontdek Split in Kroatië

Split in Kroatië is volgens ons echt de ideale bestemming van het najaar. Waarom? Dat lees je in deze blog post bomvol met leuke tips over dit prachtige vakantieland. Split is de tweede stad van Kroatië en vooral de afgelopen jaren in populariteit gestegen.

Split steeds populairder

Met name omdat je de stad en het strand zo makkelijk kunt combineren. Dat zorgt er alleen voor dat het nogal druk is. Split is daarom eigenlijk aan te raden in het najaar, wanneer het een stuk rustiger is. Dat is met name fijn wanneer je het nationale park Plitvice of Krka wilt bezoeken. In de zomer is het er soms zo druk dat je echt in rijen en met files door het park heen beweegt. Zie dan nog maar eens een mooie foto van een waterval zonder toeristen te maken.

Goedkope stedentrip in het najaar

Het geld is overigens ook meer waard in het najaar dan in het hoogseizoen. Oké dat is misschien niet helemaal waar, maar het heeft wel dat effect voor toeristen. Een economie draait altijd om vraag en aanbod. Zijn er veel mensen die op het terras willen zitten, een boot willen varen of op zoek zijn naar een hotel, dan heeft dat invloed op de prijzen. Dat snappen ze in Kroatië ook. Daarom hanteren veel horeca en hotels duurdere prijzen. Soms kunnen de prijzen zelfs verdubbeld worden. Zo is het huren van een zonnebedje in het hoogseizoen zo’n 100 Kuna (13,50 euro), terwijl datzelfde bedje in het najaar maar 50 Kuna kost.

Dat kan dus enorm veel geld schelen. Niet alleen op bestemming, want ook de vliegtickets zijn vaak in het najaar goedkoper. Prijzen zijn natuurlijk wisselend, maar over het algemeen biedt EasyJet goedkope tickets aan naar Split. Minder keuze heb je niet, want Easyjet vliegt in het najaar bijna dagelijks op en neer. Na een vlucht van ongeveer 2 uur en 15 minuten ben je klaar om van de stad en het strand te gaan genieten.

Advertorial door: Easyjet