Frankrijk is met recht een van de populairste vakantielanden in de wereld. De enorme diversiteit aan landschappen, het afwisselende klimaat, de schone campings, de beroemde Franse wijnstreken en de aangename zon trekken reizigers van overal.

Natuur in Frankrijk

De natuur in Frankrijk is overal aanwezig en het land heeft een grote verscheidenheid aan bijzondere natuurgebieden. Tijdens een natuurvakantie in Frankrijk is het puur genieten van het “buiten zijn” in een prachtige omgeving. Het landschap is afwisselend en je vindt er een grote diversiteit aan gebieden: van vlakke weilanden tot dichte bossen en hoge bergketens. Daarnaast zijn er verscheidene bijzondere mooie plekken in Frankrijk, zoals de witte krijtrotsen van Normandië en de grillige kusten van Bretagne, de paarse lavendelvelden in de Provence, natuurgebieden met rood zand, torenhoge kloven en mooie stranden aan de Côte d’Azur. Frankrijk is een en al natuur. Wij hebben per streek een overzicht gemaakt met de mooiste natuurparken en de leukste vakantietips.

Actieve vakantie in Frankrijk

Wil je wandelen in Frankrijk, mountainbiken, klimmen of skiën, dan zijn er voldoende mogelijkheden. De bekendste berggebieden zijn de Franse Alpen en de Pyreneeën, maar ook minder bekende gebieden, zoals de Vogezen, de Jura, het Massif Central, de Vendée en de Ardennen hebben veel te bieden voor jong en oud. Tijdens een vakantie in de natuur in Frankrijk kan je zeer actief zijn: abseiling in de Provence, skiën in de Alpen, strandwandelen nabij de Mont-Saint-Michel, fietsen in de Pyreneeën of paardrijden in de Camargue. De Franse rivieren bieden de mogelijkheid om de natuur vanuit een ander perspectief te beleven: ga kayakken op de Ardèche, de Rhone, de Dordogne, de Seine of ga fietsen langs de Loire. En… na een dagje sporten, fietsen of wandelen in Frankrijk kan je overal terecht om te genieten van de Franse keuken en een smaakvolle wijn. Door het zomerse klimaat kan je ook in de avond nog heerlijk buiten zitten.

Natuurvakantie in Frankrijk

Wie van natuurvakanties houdt, zal zeker houden van Frankrijk: er zijn enorm veel mooie natuurgebieden, met een grote diversiteit aan bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen. In iedere regio van Frankrijk vind je leuke dorpjes, mooie natuurparken en historische bezienswaardigheden. Een actieve reis naar Frankrijk kan je op allerlei manieren ondernemen: met de eigen auto, duurzaam met de trein of comfortabel met het vliegtuig. Logeren kan in typische sfeervolle chambre d’hôtes of gîtes, maar ook in mooie, comfortabele vakantiehuizen of sfeervolle hotels. Wie echt een wil zijn met de natuur in Frankrijk, die gaat uiteraard kamperen! Sommige reisorganisaties specialiseren zich in actieve vakanties, waarbij je de natuur al wandelend of fietsend verkent. Bekijk onze reistips voor een leuke natuurvakantie in Frankrijk en lees de informatie over de natuur per gebied. Frankrijk is zo afwisselend, dat we het uiteraard niet allemaal op een pagina kunnen toelichten.