Benidorm vanuit het water

Tijdens mijn bezoek aan Benidorm heb ik een Jet Ski tocht langs de kust van Benidorm gemaakt. Normaal is de zee erg kalm en kun je voluit het gas opentrekken terwijl je langs de kliffen van Benidorm raast. Tijdens mijn bezoek was de zee erg wild en moest ik af en toe gas terugnemen. Met een hoge snelheid over de golven geeft een adrenalinekick die lang bijblijft. Daarnaast heb je vanaf het water een mooi panoramazicht op de skyline van Benidorm. Dagelijks worden er Jet Ski tours georganiseerd waarbij je kunt kiezen uit verschillende routes. Zo is er ook de mogelijkheid om langs het eiland te varen wat voor de kust van Benidorm ligt.

Een nieuwe uitvinding: De Sea Scooter

Mocht je een iets kleinere portemonnee hebben, dan is de Sea Scooter een erg gave mogelijkheid om het leven onder water te ontdekken. De Sea Scooter is als het ware een ventilator die tijdens het snorkelen ervoor zorgt dat je jezelf snel kunt verplaatsen. Door de Sea Scooter onder je lichaam te houden kun je terwijl je drijft genieten van al het leven onder water. Het zeewater is kristalhelder en tussen de rotsen tref je prachtige vissen aan.

Bij Yellow Submarine Sea Scooter Rental, gelegen op zo’n twee minuten lopen vanaf het strand kun je een Sea Scooter huren. De begeleiding loopt met je mee en is altijd aanwezig voor het toezicht. Je krijgt echter voldoende ruimte en tijd om zelf het onderwaterleven te ontdekken.

Mundomar en Aqualandia

Naast de zee heeft Benidorm twee waterparken. Mundomar is tegen de omliggende bergen opgebouwd en heeft een uitgebreid aanbod van verschillende dieren. Hier heb je de mogelijkheid om te zwemmen met dolfijnen en zeeleeuwen. Een unieke ervaring waarbij je gedurende een ruime tijd samen met de dieren mag doorbrengen. Mocht je dit van plan zijn, houdt dan rekening met een zeer lange wachttijd. De normale wachttijd bedraagt een jaar, maar als het dan zover is, is het ook zeker de moeite waard.

Het waterpark Aqualandia ligt naast Mundomar en dit park heeft de hoogste capsuleglijbaan ter wereld, genaamd VertiGO. Vanuit een gesloten capsule verdwijnt de grond ineens onder je voeten gevolgd door een vrije val naar beneden. Een must voor de adrenalinejunks. Naast VertiGO heeft Aqualandia een groot aanbod aan waterglijbanen en andere attracties. Zo kun je heerlijk deinen in het grote golfslagbad of even tot rust komen in een band op de Amazones.

Mocht je beide parken willen bezoeken, dan kun je gebruikmaken van een combinatieticket dat geldig is op meerdere dagen.

Een verkoelende duik bij de Callosa Algar Watervallen

Een tocht door het achterland is prachtig. De bergen zijn nog ongerept en rijk aan natuurschoon. In mijn vorige blog heb ik de Watervallen van Algar al eens vermeld. Het is aan te raden om een jeepsafari door het achterland te maken en dit te combineren met een bezoek aan de watervallen. Ik stond versteld van het feit dat je vanaf het centrum van Benidorm binnen enkele minuten de eerste uitlopers van de omliggende bergen bereikt, een heel andere wereld. Daarnaast zijn de entreekosten van 4 euro het dubbel en dwars waard.

Als je een echte waterrat bent, dan is Benidorm een goed alternatief. Er is een groot aanbod aan uiteenlopende wateractiviteiten. Het zwemmen met dolfijnen of het rijden op een Jet Ski zijn erg gaaf, maar hier hangt wel een wat duurder prijskaartje aan. Mocht je een kleiner budget hebben, dan kun je naar het waterpark Aqualandia en de watervallen van Algar. Zelf raad ik zeker de Sea Scooter aan. Voor zo’n 30 euro kun je deze nieuwste uitvinding uitproberen.